Rhodes
22°
21°
Wed
21°
Thu
20°
Fri

Open Water Swimming 2013

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά…

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, έγινε για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση κολύµβησης Open Water Swimming 2013, που συνδιοργανώθηκε από τον ∆ΟΠΑΡ και τον σύλλογο τριών αθλημάτων “Απόλλων Ρόδου”. Περιελάµβανε κολύµβηση σε ανοικτή θάλασσα (η οποία δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα) µε απόσταση 5 Km και 10Km. Η εκκίνηση και ο τερµατισµός δόθηκε στην παραλία Τραγανού στα Αφάντου στις 8:00 το πρωί. Συµµετείχαν και τερµάτισαν συνολικά 38 αθλητές (33 άνδρες και 5 γυναίκες).

ΓενικάΦωτογραφίεςΠληροφορίεςΣυμμετοχέςΧάρτης

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και ο έντονος κυµατισµός δυσκόλεψαν πάρα πολύ τους κολυµβητές να ολοκληρώσουν τη διαδροµή µε αποτέλεσµα από τους 38 συµµετέχοντες να τερµατίσουν οι 33. Η διαδροµή των 5Km αποτελούνταν από ένα γύρω κατά µήκος της ακτής µε υποχρεωτική ενδιάµεση αναφορά στα 2,5Km, στην οποία οι κολυµβητές έβγαιναν στην ακτή όπου υπήρχε ανεφοδιασµός µε νερό, ενεργειακά gel, µπανάνες και ψωµάκια. Αµέσως µετά οι κολυµβητές επέστρεφαν πάλι κατά µήκος της ακτής στο σηµείο εκκίνησης που ήταν και σηµείο τερµατισµού. Η διαδροµή των 10Km αποτελούνταν από δυο στροφές των 5Km, όπου οι κολυµβητές είχαν τη δυνατότητα ανεφοδιασµού στα 2,5Km, στα 5Km και στα 7,5Km. Οι αθλητές κολυµπούσαν πάντα κοντά στην ακτή και σε ότι ρυθµό µπορούσε ο καθένας. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε συνοδεία από κανό. Στον τερµατισµό υπήρχε καφές, τσάι, άφθονο φαγητό και ισοτονικά ποτά για την αναπλήρωση των χαµένων δυνάµεων.

Ο σύλλογος τριών αθλημάτων “Απόλλων Ρόδου” στοχεύει να καθιερώσει και να επεκτείνει τη συγκεκριµένη εκδήλωση κολύµβησης και ευελπιστεί σε ακόµη περισσότερες συµµετοχές το 2013. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή και ειδικότερα:

 1. Τον Κο Καλαθενό Ευάγγελο που διέθεσε ανιδιοτελώς το φουσκωτό σκάφος του και συνόδευσε τους αθλητές φροντίζοντας για την ασφάλειά τους.
 2. Τους Κους Χατζηνικόλα Μιχάλη, Κυριακάκη Νικόλαο, Κολιάδη Αντώνιο, Μόσχο Καντή και Τσικούρη Θεόδωρο που ανέλαβαν την χρονοµέτρηση και την τροφοδοσία..
 3. Τον Κο Ελένα Κώστα που µε το κανό του συνόδευσε τους αθλητές σε όλη τη διαδροµή.
 4. Την Κα Θεοδωράκη Αικατερίνη, Κωστοµοίρη Άντζελα και την Χατζηνικόλα Μαίρούλα που φρόντισαν για την τροφοδοσία των αθλητών και την απονοµή των µεταλλίων.

Ο “Απόλλων Ρόδου” µε συνδιοργανωτή τον ∆ΟΠΑΡ αλλά και την πολύτιµη στήριξη του χορηγού του Α.Β.Ε.Τ.Ε. Κ. Κωσταρίδης, για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά, το 2014 θα διοργανώσει το Apollon Cup, που θα είναι µια σειρά διαφόρων αγώνων που σχετίζονται µε το τρίαθλο. Κορυφαία στιγµή του Apollon Cup αναµένεται να είναι η εκδήλωση τριών αθλημάτων απόστασης Half Ironman µε ονοµασία Rodos 113 Challenge, που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου στο Κιοτάρι, µπροστά στην παραλία του Miraluna Hotel, µε αποστάσεις 1.9 Km κολύµβηση , 90 Km ποδήλατο και 21.1 Km τρέξιµο. Πιθανότατα για πρώτη φορά στο νησί µας αλλά και στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2014 θα διεξαχθεί και εκδήλωση τριών αθλημάτων απόστασης Full Ironman µε ονοµασία Rodos 226 Challenge, µε αποστάσεις 3.8 Km κολύµβηση , 180 Km ποδήλατο και 42.2 Km τρέξιµο. Στις δυο αυτές εκδηλώσεις αναµένεται να συµµετάσχει η αφρόκρεµα του ελληνικού τριών αθλημάτων, αλλά και αρκετές συµµετοχές από το εξωτερικό. Περισσότερες λεπτοµέρειες στο site του ‘Απόλλων Ρόδου”: www.apollontriathlon.gr

Πρώτος στην κατηγορία ανδρών στα 5Km αναδείχθηκε ο Κυπριάδης Γιώργος µε χρόνο 1 ώρα, 38 λεπτά και στα 10Km ο Μπέρδης Στέφανος µε χρόνο 3 ώρες, 11 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

Πρώτη γυναίκα στα 5Km η Σαχίνη Ματίνα µε χρόνο 1 ώρα, 42 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και στα 10Km η Κοκκίνου Αλεξάνδρα µε χρόνο 3 ώρες, 37 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου και τα αποτελέσματα: OWS 2013 Press Report

Εκκίνηση από Τραγανού στις 08:00

Για τα 10km ώρα λήξης 12:30. (2 ΓΥΡΟΙ) Για τα 5km ώρα λήξης 11:00. (1 ΓΥΡΟΣ)
 • Εκκίνηση Τραγανού 1η Κίτρινη Σημαδούρα – start
 • REFER Πορτοκαλί Σημαδούρα – 2,5km
 • REFER Τραγανού 1η Κίτρινη Σημαδούρα – 5km
 • REFER Πορτοκαλί Σημαδούρα – 7,5km
 • Τερματισμός Τραγανού 1η Κίτρινη Σημαδούρα – 10km
 • Εκκίνηση Τραγανού 1η Κίτρινη Σημαδούρα – start
 • REFER Πορτοκαλί Σημαδούρα – 2,5km
 • Τερματισμός Τραγανού 1η Κίτρινη Σημαδούρα – 5km
Έπαθλο: Κύπελλο Έπαθλο: Μετάλλιο
Θα υπάρχουν 3 σημαδούρες.

 1. 1η Κίτρινη Τραγανού = Εκκίνηση , ΤερματισμόςREFER για τα 10km
 2. 2η Κίτρινη 1250 m = Λίγο μετά το γκόλφ
 3. Πορτοκαλί 2500 m =  REFER (Ανάμεσα στις 2 Καντίνες)

REFER: ΕΞΟΔΟΣ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Μέχρι τα 2500 m κολύμβηση απο την μεσα μεριά της θάλασσας . Στα επόμενα μέτρα απο τον γιαλό.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο κατάστημα ΑΒΕΤΕ Κ. ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ.

Για τα 10km Για τα 5km
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
OSVALDO CASALENUOVO
ΚΟΥΤΕΛΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ
ΔΡΑΚΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΚΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΖΟΥΡΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΤΟΒΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΤΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΧΙΤΝΤΖΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΠΕΡΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΙΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
KEVIN PREVEL
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΑΧΙΝΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΟΥΛΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΤΣΙΜΕΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΑΤΤΙΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΑΡΝΙΘΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ