Rhodes
20°
23°
Thu
23°
Fri
23°
Sat

Giro Di Rodi 2015

Επεισοδιακός και συνάμα ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ο Ποδηλατικός Γύρος Ρόδου 145κμ που διοργάνωσε ο Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ και την τοπική αυτοδιοίκηση για τις κατηγορίες αθλητών Master. Χαρακτηρίστηκε ο Αγώνας των τεσσάρων εποχών καθώς οι εναλλαγές του καιρού ήταν συνεχόμενες.

ΓενικάΣυμμετοχέςΦωτογραφίες

Οι αθλητές ξεκίνησαν τον αγώνα με ελαφριά βροχή που δεν άργησε να εξελεγχθεί σε καταιγίδα, για να ακολουθήσει ο ήλιος και η ζέστη πριν κλείσει ο αγώνας πάλι με βροχή. Δυστυχώς δεν έλειψαν οι πτώσεις, ευτυχώς χωρίς κάποιον σοβαρό τραυματισμό, που αιτία για ακόμα μια φορά οι λακκούβες στο οδόστρωμα οι οποίες ήταν αδύνατων να εντοπιστούν από τους ποδηλάτες λόγο της πλημμύρας των δρόμων – αχ αυτό το αιώνιο πρόβλημα των δρόμων στη Ρόδο, να δούμε πότε επιτέλους θα λυθεί.

 

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα ο αγώνας κύλησε πολύ αργά μέχρι την Απολλακιά λόγο της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα όλοι μαζί οι ποδηλάτες να κινούνται σε παράταξη χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπροστά όμως από όλους ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε ο αγώνας για τον ποδηλάτη της ομάδας του Απόλλων Κώστα Βιτζηλαίου ο οποίος αποσπάστηκε νωρίς από group φτιάχνοντας μία διαφορά 3 και πλέον λεπτών που κράτησε για περίπου 70 χλμ. Κάπου εκεί όμως η βροχή σταμάτησε, βγήκε ο ήλιος και ο ρυθμός ανέβηκε, με αποτέλεσμα το group να φτάσει τον προπορευόμενο ποδηλάτη και από εκεί να ξεχωρίσουν τρεις ποδηλάτες με το group όμως να τους καταδιώκει από κοντά. Βέβαια τα δύσκολα ανηφορικά κομμάτια της διαδρομής έπονταν και δεν άργησαν να έρθουν στο χωριό της Μονολίθου. Κάπου εκεί τα group διασπάστηκαν και οι ποδηλάτες με έφεση στη ανηφόρα άρχισαν να ξεχωρίζουν. Μπροστά ο Κυπριάδης Γιώργος του Ροδήλιου με κολλημένους πίσω στη ρόδα του τον Αιμίλιο Καλαδράνη της Μεσογείου, τον Δημοσθένη Γαλή ποδηλάτη της ΠΕΠΑ και από κοντά να τους καταδιώκει ο Κελεπέρας Κυριάκος του Έλαφου. Λίγο πιο πίσω, από το κυρίως group και σε κοντινή απόσταση από τους προπορευόμενους έχουν ξεχωρίσει με μικρές μεταξύ τους διαφορές τρεις ποδηλάτες ο Νίκος Ρέγκλης του Ροδήλιου ο Δημήτρης Καλανδράνης της Μεσογείου και ο Louis David του Ροδήλιου. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη προσπάθεια που έκανε ο Δημήτρης Καλαδράνης στο πρώτο κομμάτι του αγώνα που ουσιαστικά μόνος του τραβούσε το group στο κυνήγι του προπορευόμενου Βιτζιλαίου Κώστα. Οι τρεις τους ενώθηκαν λίγο πριν τα Σιάννα και σχημάτισαν ένα group που έφτασε μέχρι τον τερματισμό καταλαμβάνονταν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Μπροστά στους προπορευόμενους ο αγώνας συνεχιζόταν με αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς στα μισά της ανηφόρας ο αθλητής του Ροδήλιου Κυπριάδης Γιώργος έχει αποσπαστεί από τους άλλους δύο ποδηλάτες οι οποίοι τον καταδιώκουν σε απόσταση αναπνοής με διαφορά μικρότερης του λεπτού. Διαφορά όμως που εξανεμίστηκε λίγο πριν την τελευταία, που όπως αποδείχτηκε και πιο καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα, ανηφόρα στα Σιάννα. Εκεί με έναν δυνατό ρυθμό ο προπορευόμενος ποδηλάτης του Ροδήλιου ανέβασε την διαφορά πάνω από ένα λεπτό, διαφορά που διατηρήθηκε στο δύσκολο και επικίνδυνο βρεγμένο κατηφορικό οδόστρωμα που τελειώνει στην Κάμειρο σκάλα. Έπονταν πλέον μόνο 30 περίπου χιλιόμετρα για τον τερματισμό, όλα σε ευθεία με ελαφρές κλίσεις. Το σκηνικό δεν άλλαξε σε αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα με τον ποδηλάτη του Ροδήλιου Κυπριάδη Γιώργου να ανεβάζει ρυθμό και την διαφορά πίσω του να φτάνει πάνω από τα δύο λεπτά, διαφορά που διατήρησε μέχρι τον τερματισμό και την νίκη. Πίσω του τερμάτισαν στη δεύτερη θέση ο Δημοσθένης Γαλής, στην τρίτη θέση ο Αιμίλιος Καλαδράνης και λίγο πιο πίσω στη τέταρτη θέση ο Κελεπέρας Κυριάκος.

Άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια όλων των ποδηλάτων που παρά της αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους.

Ο Απόλλων Ρόδου ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής που βοήθησαν ο καθένας με την ιδιότητα του σε μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την στήριξη της διοργάνωσης την ΠΕΠΑ που έχει ενσωματώσει στο αγωνιστικό της πρόγραμμα τον Ποδηλατικό Γύρο της Ρόδου 145κμ που δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα, αγώνα θεσμό του συλλόγου τους, κάθε Οκτώβρη. Φέτος τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΕΠΑ που εκτέλεσε και χρέη αλυτάρχη. Θερμά ευχαριστήρια στην αγωνόδικο επιτροπή  κ Παρασχάκη Βαγγέλη, Γιώτα Ιωάννου, Μίκα Κελεπέρα, Κολιάδη Αντώνη, Θεοδωράκη Κατερίνα, Καλικάτζαρο Ιγνάτιο. Θερμά ευχαριστήρια επίσης στους κριτές Δουκιανό Αποστόλη, Δουκιανό Σπύρο, Γόμπο Ιωάννη και τους Σακελάρη Δράκο, Αντωνιάδη Μπάμπη, Σίμο και Μιχάλη Τριομάτη, Kevin Prevel, Σταματά Δημήτρη, Νίκο Κυριακάκη και Αλεξάνδρα Κοκκίνου για την υποστήριξή τους στους ποδηλάτες. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τροχαία Ρόδου για την συνοδεία, την ιατρό του αγώνα Σιώνη Βίκυ, την Euromedica και τους εθελοντές Σαμαρείτες.

Σύντομα κοντά σας στο Κιοτάρι για την επόμενη αθλητική εκδήλωση του συλλόγου Απόλλων, τριών αθλημάτων, το Rodos 113 Challenge στις 19-04-2015.

Αποτελέσματα: Giro Di Rodi 2015 Results

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ Ι. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΕΪΖΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΠΛΙΟΥΓΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΝΑΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
PAGANI PAOLO
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΑΝΙΚΑΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΕΓΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
DAVID LEWIS
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΕΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΝΤΟΥΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΕΛΕΠΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
COLIN BROWN
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΝΤΑΡΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΡΙΣΠΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ